Bestel nu: ‘Van Wuhan naar Westerhoven’- Hét naslagwerk over Westerhoven in coronatijd

De lockdown is voorbij, het mondkapje mag af. Het coronavirus is er nog, maar we kunnen gelukkig weer terug naar normaal. Genieten van wat voorheen zo gewoon leek.

Het afgelopen anderhalf jaar verzamelden wij vele verhalen, ervaringen, herinneringen, anekdotes en foto’s over Westerhoven in coronatijd. Deze verzameling brengen we uit in boekvorm. Om nooit meer te vergeten hoe het was in ons dorp ten tijde van deze pandemie.

Q&A:

Is het boek al af? Na heel veel uurtjes werk door vele vrijwilligers is het digitale drukbestand af! Het boek wordt momenteel voor ons gedrukt en gebonden.

Wat voor boek gaat het worden? Het boek wordt fullcolour gedrukt (alle pagina’s) en krijgt een harde kaft. Het formaat is A4 (29,7 x 21 cm) en het boek heeft 300 (!!) pagina’s.

Waarom zou ik dit boek kopen?

1. Dit boek geeft een goed beeld over Westerhoven en Westerhovenaren tijdens de corona-pandemie in het afgelopen anderhalf jaar. Van ruim 150 (!) inwoners ontvingen we input. Deze verhalen / foto’s / ervaringen / herinneringen wil je niet missen! Later kun je zelf -of je nageslacht- aan de hand van dit boek herlezen en herbeleven hoe het coronavirus ons leven beïnvloedde.

2. De laatste pagina’s van het boek zijn invulpagina’s. Je personaliseert je boek en hiermee wordt het jouw eigen naslagwerk. Hier vul jij zelf in -aan de hand van vragen- hoe jij deze tijd beleefde. Of je besmet raakte, ziek werd, in quarantaine moest, getest werd of -en hoe- anderen in jouw omgeving geraakt werden door het virus. Hoe je omging met alle maatregelen, of je gevaccineerd bent, anekdotes, bijzondere herinneringen… Er is ook ruimte voor persoonlijke foto’s. Ouders kunnen dit voor hun jongere kinderen invullen; grootouders voor hun kleinkinderen. Zo kunnen ook zij later zelf teruglezen wat corona in hun jonge jaren betekende. Hoe waardevol om alle herinneringen te vereeuwigen voor jezelf én jouw nageslacht.

3. Je steunt met je aankoop stichting WIJ WEsterhoven. De volledige opbrengst gaat terug in onze stichting. Met het geld kunnen we in de toekomst mooie dorpsactiviteiten organiseren, voor jong en oud.

Wat lees ik zoal in het boek? De omslag is al een plaatje op zich en is geïllustreerd door Bob Bruns. Eigenlijk te mooi om in de boekenkast te zetten.

In het boek staat een duidelijke tijdlijn over wanneer en hoe het coronavirus zich verspreidde en vanaf februari 2020 ook Nederland overmeesterde. Belangrijke gebeurtenissen worden benoemd en ook bijzondere gelegenheden in Westerhoven staan op de tijdlijn.

We hebben de verschillende verhalen gerubriceerd in verhalen uit de zorg, onderwijs en kinderopvang, kinderen en jeugd, omgaan met de maatregelen, dorpsbewoners die zelf corona kregen, verhalen uit de kerk, uit horeca en bedrijfsleven, uit sport en verenigingen. Geboren worden en sterven tijdens de coronatijd komt aan bod. Er zijn interviews opgenomen met o.a. de burgemeester, huisarts, verloskundige, pastoor en de directeur van de basisschool. Ook een hoofdstuk is gevuld met verhalen van bekende en minder bekende oud-inwoners van zelfs aan de andere kant van de wereld.

We hebben een overzicht opgenomen met alle geslaagden van het middelbaar onderwijs van de schooljaren 2019-2020 en 2020-2021. Ook voor de leerlingen van de groepen 8 van beide schooljaren is een plek gereserveerd.

Omdat wandelen een bezigheid was voor velen, hebben we een uitgebreide wandeling door ons dorp beschreven. Tijdens de wandeling maken we een praatje met dorpsgenoten die we op onze route treffen.

Enkele gedichten en tal van foto’s maken het boek compleet. Kortom: zeer zeker de moeite waard!

Wanneer krijg ik het gedrukte boek? De boekpresentatie is op vrijdagavond 5 november in de Buitengaander. Na afloop van deze presentatie kan iedereen zijn / haar bestelde boeken afhalen. Je ontvangt nog bericht over het exacte ophaaltijdstip.

Tip: geef dit boek als een mooi en origineel cadeau voor elk gezinslid bij de schoen of in de zak van Sinterklaas, of onder de kerstboom.

Hoe kan ik dit boek aanschaffen? Het boek is te bestellen via onze webshop: https://www.wijwesterhoven2021.nl en kost € 17,50. Het boek in luxe cadeaudoos met chique bedrukte WIJ WEsterhoven-pen kost € 24,50. Je betaalt in de webshop direct online via iDeal en ontvangt per mail de bestelbevestiging. Je bestelde boeken haal je op vrijdagavond 5 november op met je geprinte bestelbevestiging.

Na de boekpresentatie zal ‘Van Wuhan naar Westerhoven’ via diverse verkooppunten te verkrijgen zijn, zolang de voorraad strekt. De verkoopprijs wordt dan €25,-.

Koop en steun. Want samen zijn WIJ WEsterhoven!

 

Werkgroep ‘Van Wuhan naar Westerhoven’,

Gerwin van Ampting
Ilse van Beek
Angelique van Kruijsdijk
Anne Kuijlaars
Miranda Kuijlaars
Marjoleine Meppelink