Westerhoven in coronatijd

Update boek ‘Westerhoven in coronatijd’

De tweede golf… Met het uitkomen van deze nieuwsbrief zitten we in de tweede golf van de coronacrisis. We weten nog niet of deze even heftig wordt als de eerste. En of er nog een derde komt, een vierde misschien. En wanneer het vaccin beschikbaar is. Of de corona-app zijn werk zal gaan doen.

Wat we wél weten is dat we deze tijd niet meer zullen vergeten. Tal van gebeurtenissen hebben plaatsgevonden -en gaan vast en zeker nog gebeuren- die we ook niet meer mogen vergeten: té verdrietig, té schrijnend of juist té mooi, té ontroerend, of misschien ook té grappig…

Onder de vlag van WIJWEsterhoven wordt momenteel gewerkt aan een boek over Westerhoven in coronatijd. Het wordt een boek geschreven door en voor Westerhoven, zodat in de toekomst ook het nageslacht kan teruglezen hoe het coronavirus Westerhoven in zijn greep hield.

Al zo’n 60-tal persoonlijke bijdragen zijn ingeleverd. Interviews zijn en worden nog afgenomen en vele persoonlijke verhalen zijn al ingestuurd. Vele inwoners namen de pen ter hand (of het toetsenbord). We hebben als initiatiefgroep hulp gekregen van diverse dorpsgenoten. Interviewers, tekstschrijvers, mensen die willen helpen met het redigeren van teksten.

Ons eerste plan (van afgelopen voorjaar) was om het boek uit te brengen in de decembermaand, als kadootje voor Sinterklaas of onder de kerstboom. Maar we zijn ingehaald door de realiteit: het boek is nog niet af, niet compleet. Want de coronacrisis is niet bedwongen. En dit gaat nog wel even duren ook. De deadline voor het aanleveren van bijdragen hebben we daarom geheel laten vervallen. Want we willen een compleet boek aanbieden. Een kroniek van deze tijd

Hoe mooi zou het zijn als ook jouw bijdrage wordt opgenomen in dit boek? Een alleszeggende foto, een ontroerend verhaal over jezelf of iemand uit je naaste omgeving, een anekdote of iets wat je zeker nooit meer vergeet. Dit is je kans om jouw bijdrage te delen en te vereeuwigen. Zodat het nageslacht later kan teruglezen en herleven hoe het was toen, in de coronacrisis.

Alle verhalen zijn welkom, van de jongste tot en met de oudste inwoners. Zeker ook kinderen, pubers, jongeren willen we uitnodigen om hun bijdrage te leveren.

We willen benadrukken dat wellicht niet alle ingeleverde stukken in het boek geplaatst kunnen gaan worden. Daarnaast behouden we het recht de verhalen in te korten / te redigeren. Je ontvangt het geredigeerde stuk ter goedkeuring terug.

Heb jij -of een naaste- iets bijzonders dat je wilt delen maar kun je dit zelf niet op papier zetten? We kunnen ook een interview afnemen zodat jouw verhaal niet verloren gaat. Je ontvangt het interview vóór plaatsing ter goedkeuring.

We willen je vragen:
– Stuur je bijdrage uitsluitend in via email
– Schrijf zoveel mogelijk over één gebeurtenis / één anekdote / één initiatief / …
– Vermeld je naam, adres en telefoonnummer in de mail
– Stuur je foto door in de hoogste resolutie
– Vermeld duidelijk wie er op de foto te zien zijn en waar en wanneer deze is gemaakt

Mail je verhaal, gebeurtenis, anekdote, foto’s, tekeningen, gedicht, ideeën of vragen naar info@wijwesterhoven.nl.

Vind je het leuk om te interviewen? Ben je bedreven in het schrijven van teksten? Ideeën om het boek nóg waardevoller te maken? Laat het ons vooral weten.

Initiatiefgroep ‘Westerhoven in coronatijd’

Gerwin van Ampting
Ilse van Beek
Angelique van Kruijsdijk
Anne Kuijlaars
Miranda Kuijlaars
Marjoleine Meppelink